سخنرانی موثر: ساختار پنهان سخنرانیهای ماندگار جهان + هدیه آموزش فن بیان🎁

ایدهها، قدرتمندترین ابزار بشر برای تغییر جهان هستند. اما یک ایده زمانی مؤثر است که بتواند از ذهن فردی به جمع منتقل شود و در دلها نفوذ کند. نحوه انتقال این ایدهها، نقش حیاتی در موفقیت یا شکست آنها دارد. سخنرانیها، یکی از مؤثرترین روشهای انتقال ایدهها هستند، اما چرا برخی از سخنرانیها در تاریخ ماندگار میشوند، درحالیکه بسیاری دیگر بهسرعت فراموش میشوند؟ خانم نانسی دورات در یک سخنرانی پربیننده و مشهور در تد به این سؤال پاسخ میدهد و ما در ادامه این مقاله به نقل از توضیحات علمی و کامل ایشان، راز ماندگار شدن برخی سخنرانیها در جهان را برای شما توضیح خواهیم داد.
توجه: مطمئن شوید در انتهای صفحه، هدیه رایگان خود را نیز دریافت خواهید کرد!

داستان، کلید ماندگاری…
داستانگویی، از دیرباز بهعنوان ابزاری قدرتمند برای انتقال ارزشها و فرهنگها به نسلهای بعدی به کار رفته است. داستانها میتوانند احساسات مخاطب را تحریک کنند و آنها را بهصورت فیزیکی درگیر کنند. ضربان قلب تندتر میشود، مردمک چشم بزرگ میشود و گاهی اوقات، حتی لرزهای بر اندام مینشیند. اما چگونه میتوان این قدرت داستانگویی را در سخنرانیها به کار برد؟
ابتدا باید الگوی سه پردهای ارسطو را بلد باشید…
مطالعات نشان داده است که بسیاری از سخنرانیهای موفق، از یک ساختار مشخص پیروی میکنند. ارسطو، فیلسوف بزرگ، الگوی سه پردهای را مطرح کرد: آغاز، میانه و پایان. بسیاری از سخنرانیها حتی از این ساختار ساده نیز پیروی نمیکنند و سخنران یک محتوای پراکنده به مخاطب خود ارائه میکند. پس قدم اول طراحی داستان در سخنرانی، بلد بودن همین الگوی ساده در ارائه است.
قهرمان داستان کیست؟ باید مشخص کنید
در ابتدا، تصور میشد که سخنران، قهرمان داستان است. اما درواقع، این مخاطب است که قهرمان اصلی است. سخنران، نقش راهنما را ایفا میکند و مخاطب را از دنیای معمولی به دنیای ایدههای جدید هدایت میکند.
هرم فرایتاگ: شکل پنهان سخنرانی
گوستاو فرایتاگ، نمایشنامهنویس آلمانی، در سال 1863 هرمی را ترسیم کرد که ساختار پنجپردهای داستان را نشان میدهد. معرفی، کنش صعودی، نقطه اوج، کنش نزولی و پایان. نانسی دورات میگفت که این شکل، جرقهای در ذهن من ایجاد کرد. من فهمیدم که سخنرانیهای بزرگ نیز از این شکل پیروی میکنند.
مقایسه وضعیت موجود با وضعیت مطلوب
در ابتدای هر سخنرانی، باید وضعیت موجود را تشریح کرد. سپس، باید آن را با وضعیت مطلوب مقایسه کرد. هرچه این شکاف بزرگتر باشد، تأثیرگذاری سخنرانی بیشتر خواهد بود. این مقایسه، مانند یک حادثه محرک در فیلمها عمل میکند و مخاطب را به چالش میکشد تا با ایده مطرحشده موافقت یا مخالفت کند.
مقاومت در برابر تغییر
در مسیر تغییر، مقاومت وجود خواهد داشت. برای غلبه بر این مقاومت، باید به طور مداوم بین وضعیت موجود و وضعیت مطلوب حرکت کرد. این رفتوبرگشت، شبیه به حرکت یک قایق در خلاف جهت باد است. با مهار این مقاومت، میتوان مخاطب را سریعتر به سمت ایده جدید سوق داد.
دعوت به اقدام و تصویرسازی دنیای جدید
در انتهای سخنرانی، باید دعوت به اقدام (call to action) وجود داشته باشد. همچنین، باید دنیای جدیدی را به تصویر کشید که در آن، ایده مطرحشده به واقعیت پیوسته است. این تصویرسازی، باید بهصورت شاعرانه و دراماتیک ارائه شود.
تحلیل سخنرانیهای استیو جابز و مارتین لوترکینگ
نانسی دوارته، برای اثبات نظریه خود، سخنرانیهای استیو جابز (معرفی آیفون در سال 2007) و مارتین لوترکینگ (سخنرانی “من رویایی دارم”) را تحلیل کرد. او دریافت که هر دو سخنرانی، از الگوی مشابهی پیروی میکنند: شروع با وضعیت موجود، حرکت بین وضعیت موجود و وضعیت مطلوب و پایان با تصویرسازی دنیای جدید.

استیو جابز: تحسین محصول و ایجاد لحظات بهیادماندنی
جابز، با تحسین محصول خود (iPhone)، احساسات موردنظر را در مخاطب القا میکرد. او همچنین، با ایجاد لحظات بهیادماندنی (مانند روشن کردن گوشی برای اولین بار)، مخاطب را درگیر میکرد.
مارتین لوترکینگ: استفاده از تکرار، استعاره و موسیقی
لوترکینگ، از تکرار برای تأکید بر پیام خود استفاده میکرد. او همچنین، از استعارهها و تصاویر برای انتقال ایدههای پیچیده به شیوهای ملموس استفاده میکرد. همچنین با استفاده از آهنگها و اشعار آشنا، ارتباط عمیقی با مخاطب برقرار میکرد.
غلبه بر موانع و تحقق رویاها
تغییر جهان، کار آسانی نیست. موانع و سختیها در مسیر وجود دارند. اما نباید اجازه داد که این موانع، ما را از تحقق رویاهایمان بازدارند. قطعاً باید برای تغییر و رسیدن به اهداف، مبارزه کرد. آینده، مکانی نیست که به آن خواهیم رفت؛ مکانی است که آن را خواهیم ساخت. هر یک از ما، این قدرت را داریم که دنیای خود و اطرافیانمان را تغییر دهیم. تنها کافی است که ایدههای خود را از صندوقچه ذهن بیرون آوریم و با استفاده از ساختارهای قدرتمند سخنرانی، آنها را به واقعیت تبدیل کنیم. پس برخیزید، رویاهایتان را دنبال کنید و دنیایی نو خلق کنید.
محصول رایگان ارتباطات هوشمند
برای دریافت محصول ارتباطات هوشمند، کافیست روی دکمه زیر ضربه زده و فرم موجود در صفحه را پر کنید. ارزش واقعی این محصول 500 هزار تومان است، اما تا 24 ساعت آینده میتوانید آن را به صورت رایگان دریافت کنید. با استفاده از این آموزش، یاد میگیرید که چگونه با اعتماد به نفس، کاریزماتیک و حرفهای صحبت کنید و در هر موقعیت اجتماعی و حرفهای ارتباطی قوی و تاثیرگذار برقرار کنید.
پادکست اوج قدرت در سخنرانی
خلاصه کتاب آئین سخنرانی
خلاصه کتاب فن بیان تد
خلاصه کتاب تاثیر
آموزش های مرتبط

چگونه با تمرینات ساده در خانه، فن بیان خود را تقویت کنیم؟ + هدیه آموزش فن بیان🎁

بهترین کتاب های آموزش فن بیان📖۳ کتاب فوقالعاده تقویت فن بیان که هر سخنران باید بخواند!

خبرنامه | صفحه تکی نوشته


سینا آذرنیا
مدیر و موسس مدرسه فن بیان تاوا
درباره نویسنده
- بنیانگذار مدرسه فن بیان تاوا
- آموزش بیش از 1000 نفر در زمینه مهارتهای ارتباطی
- نفر سوم مسابقات سخنرانی کشور در سال 1400
تا کنون تجربه سخنرانی در بسیاری از فضاهای علمی و دانشگاهی را داشته و به همین دلیل محتوای او صرفا کپی شده از کتابها و مقالات مختلف نیست. به عبارت بهتر او در زمینه ارتباطات مطالعه، پژوهش و تجربه میکند و در آخر بهترین نکات را در دورهها به شرکتکنندگان ارائه میکند.
دیدگاهتان را بنویسید