خلاصه کتاب بله گرفتن
چالشی که همه ما روزانه در محیط خانوادگی و شغلی با آن روبرو هستیم این است که چگونه دیگران را متقاعد کنیم تا مطابق میل ما عمل کنند. اما چه چیزی باعث میشود که دیگران به درخواستهای ما پاسخ مثبت دهند؟
متقاعد سازی نه تنها یک هنر بلکه یک علم است. در این کتاب نتیجه سالها تحقیق محققان علم روانشناسی متقاعد سازی، در قالب مواردی کاربردی ارائه شده است. با مطالعه این کتاب و ایجاد تغییراتی کوچک در کلماتی که استفاده میکنید، میتوانید تغییرات بزرگی در قدرت متقاعد سازی خود و در نتیجه در زندگی خود به وجود آورید.
بنابراین، در ادامه ۵ نکته و تکنیک مهم از کتاب بله گرفتن را در این مقاله بررسی خواهیم کرد تا بتوانید از این روشها برای تقویت اثرگذاری خود استفاده کنید:
ترس؛ متقاعدکننده یا فلج کننده؟
خیلیها فکر میکنند که استفاده از یک پیام ترسناک میتواند بسیار متقاعد کننده باشد اما اگر یک پیام ترسناک خطر را توصیف کند اما راهکاری برای کاهش ترس عرضه نکند، مخاطب به اصطلاح بلوک میشود و هیچ کاری نمیکند. یعنی مخاطب فلج میشود. پس حتماً باید پیام ترسناک همراه با راهکارهای واضح باشد.
مثلاً یک پزشک برای بیمار چاق خود باید از خطرات وحشتناک چاقی بگوید اما بعد از آن باید راهکارهایی عملی برای لاغر شدن بیمار هم ارائه کند.
بده بستان داشته باشید
دنیس رِگان، روانشناس اجتماعی، طی یک تحقیق به این نتیجه رسید که شرکت کنندگان آن تحقیق وقتی یک بطری کوکاکولا از یک غریبه رایگان دریافت کردند ،دو برابر بیشتر نسبت به کسانی که هیچ هدیهای دریافت نکردند از او بلیط خریدند. این اتفاق زمانی افتاد که بین دادن هدیه و درخواست غریبه برای خرید بلیط تاخیر افتاد و آن غریبه زمان مطرح کردن درخواست خود هیچ اشارهای به هدیه نکرد.
این تحقیق اهمیت اصل بده بستان را نمایش میدهد. فراموش نکنید حتماً لازم نیست که مردم از شما خوششان بیاید تا بتوانید از این اصل استفاده کنید فقط کافی است کمی بخشنده باشید و به مخاطبان خود کمک کنید.
مانند بنجامین فرانکلین متقاعدسازی کنید
بنجامین فرانکلین که یکی از بنیانگذاران ایالات متحده آمریکا بود، زمانی که یک نماینده با او مخالف کرد، به جای جدل با آن نماینده، صادقانه از او درخواست کمک کرد و با کمک این تکنیک آن فرد را به سمت خودش جذب کرد.
یعنی خیلی وقتها شما میتوانید به جای بحث با افراد ناراضی و ایرادگیر صادقانه از آنها درخواست کمک کنید و به آنها نشان دهید که مهم هستند.
چگونه ارباب علم متقاعدسازی شویم؟
یکی از بهترین تکنیکهایی که روانشناسها برای متقاعدسازی پیشنهاد میدهند، برچسب زنی است. یعنی نسبت دادن صفت، حالت، باور، یا دیگر برچسبها به یک شخص و بعد مطرح کردن تقاضا.
مثال: میدانم هنوز خوبی در وجود تو هست (برچسب خوب بودن)، میتوانم آن را احساس کنم. پس….
چه طور از عیبهایمان بیشترین سود را ببریم؟
فرانکو در قرن نوزدهم گفته بود که به عیبهای کوچکمان اعتراف کنیم تا مردم را متقاعد کنیم که عیب بزرگی نداریم. این روش به شما کمک میکند تا برای خود تمام خطرات احتمالی را از بین ببرید.
مثال: این محصول ۲۰ درصد گرانتر است اما این گرانی به خاطر دوام و کارایی بیشتر آن است. حالا تصمیم گیرنده نهایی خودتان هستید…
نکته مهم و پایانی
اگر برای تقویت مهارت فن بیان خود دغدغه جدی دارید، همین حالا روی لینک زیر کلیک کنید و خلاصه کتاب “اصول سخنرانی تد” را کاملاً رایگان دانلود کنید. چون این کتاب کاملترین مرجع برای تقویت فن بیان در کل جهان است و به شما کمک میکند شبیه سخنرانان جهانی صحبت کنید.
لینک دانلود رایگان خلاصه کتاب تد
خبرنامه | صفحه تکی نوشته
سینا آذرنیا
مدیر و موسس مدرسه فن بیان تاوا
درباره نویسنده
- بنیانگذار مدرسه فن بیان تاوا
- آموزش بیش از 1000 نفر در زمینه مهارتهای ارتباطی
- نفر سوم مسابقات سخنرانی کشور در سال 1400
تا کنون تجربه سخنرانی در بسیاری از فضاهای علمی و دانشگاهی را داشته و به همین دلیل محتوای او صرفا کپی شده از کتابها و مقالات مختلف نیست. به عبارت بهتر او در زمینه ارتباطات مطالعه، پژوهش و تجربه میکند و در آخر بهترین نکات را در دورهها به شرکتکنندگان ارائه میکند.
دیدگاهتان را بنویسید